Helmikuu

Helmikuun kuvauksia suunniteltiin heti ensimmäisten joukossa. Alunperin kuvaan piti tulla lehmiä ja kaksi mallia. Ilma tekikin kepposia ja eläimet vaihtuivat moneen kertaan. Kuvaan mietittiin lehmien jälkeen poneja, lampaita, kanoja, kaneja ja laamoja.

Koko alku vuosi oli hyvin lumeton ja halusimme ehdottomasti helmikuun kuvaan lunta, koska helmikuun värinä on valkoinen. Huhtikuussa vihdoinkin lunta satoi. Huhtikuisena aamuna nukuin ilman herätyskelloa, koska yliopistolle ei tarvinnut lähteä emmekä olleet sopineet tiettyä kuvauspäivää. Kuvaustiimi pommitti minua viesteillä, että nyt olisi täydellinen sää mennä kuvaamaan. Kuukauden eläintä ei oltu edes lyöty lukkoon. Koronatilanteen takia toinen malleista oli lähtenyt kotiin ja ei päässyt kuvauksiin näin nopealla aikataululla.

Heräsin, vein koiran lenkille ja Emilia (kuvaaja) alkoi selvitellä eläintä kuvauksiin.  Alle tunnin päästä heräämisestä olinkin jo matkalla tallille, missä meitä odotti aivan täydellinen Tähti, hevonen. Jännitin kuvauksia koko ajomatkan, koska pelkäsin jäätyväni elävältä.

Kuvasimme kahdessa paikkaa tallin vieressä. Vietin alusvaatteisillani 45 minuuttia paukkupakkasella, mutta onneksi niin myös tein. Viimeisien kuvien joukossa oli meidän lempparikuvat. Kuvan eteen tehtiin siis todella paljon töitä. Aluksi yritimme ottaa kuvia housut jalassa, jotta pysyisin lämpimänä mahdollisimman pitkään. Se ei ollutkaan niin järkevää ja ensimmäiset 20 minuuttia olinkin housut kintuissa. Yksi kiva kuva jäi tämän takia kalenterista pois. 

Tähti oli aivan täydellinen kuvauskaveri. Se jaksoi seistä ja näyttää täydelliseltä kuvauksien ajan. Minun oli helppo asetella se katsomaan ja seisomaan eri suuntiin. Kuvauksista jäi todella ihana fiilis ja olen niin tyytyväinen, että lähdin projektiin mukaan. 

Lisäksi ensimmäisen 20 minuutin ajan ulkona satoi todella paljon uutta lunta.