Maaliskuu

Lähdimme mukaan kalenterikuvauksiin suunniteltua nopeammalla aikataululla. Alun perin olimme ajatelleet kauniin ruskaista kuvaa syksyllä, mutta kalenterin aikaisen painoon menemisen ja koronatilanteen aiheuttaman kevään mallikadon vuoksi päädyimme maaliskuun kuvaan. Maaliskuun kuva oli ulkokuvauksena haastava, sillä koko pääkaupunkiseudun sää oli ollut marraskuusta asti tasaisen harmaa ja suoraan sanottuna kovin ruma. Kuvat otettiin huhtikuun lopulla, ja päädyimme valitsemaan teemaväriksemme punaisen. Muista kalenterikuvista poiketen luonto ei ole kuvissamme erityisesti esillä, sillä päädyimme valitsemaan kuvan, joka oli otettu tilan rakennuksen punaista seinää vasten.

Otimme kuvia yhteensä kuuden eri karitsan kanssa, joista nuorimmat karitsat olivat kaikkein rauhallisimpia. Nämä nuoret karitsat päätyivätkin lopulta myös kalenteriin valittuun kuvaan. Pienet karitsat olivat mielettömän suloisia ja pehmeitä, ja lämmittivät mukavasti ihoa vasten huhtikuun koleassa säässä. Karitsoja oli tilalla useita kymmeniä, ja ne tervehtivät meitä kovaan ääneen kuorossa määkimällä. Kuvattavina nämä eläimet olivatkin aivan ihania, ja pienet malttoivat olla sylissä ihmeellisen hienosti, välillä vain ilmoittaen läsnäolostaan kipakasti määkimällä.

Molemmille malleille kokemus oli aivan uusi, sillä emme ole kumpikaan juurikaan viihtyneet kameran edessä, varsinkaan vähäpukeisena. Kuvaustilanne oli kuitenkin rento, ja ihanat eläinmallit sekä muut kuvauksissa mukana olleet lievensivät jännitystä. Viivyimme tilalla noin kaksi tuntia, ja kuvaukset olivat kovin nopeasti ohi. Kuvauksien aikana me mallit kerkesimme hieman kylmettyä lämpimistä karitsoista ja kuvausavustajien nopeasti kiikuttamista vaatekappaleista huolimatta. Sen vuoksi kävimmekin kotimatkalla hakemassa hesestä lämmittävät ateriat.

Bisan tila sijaitsee Vantaalla, jossa viljellään ja kasvatetaan eläimiä jo viidennessä sukupolvessa. Tilalla kasvatetaan perinteitä kunnioittaen lampaiden lisäksi lihakarjaa, ja paimenkoiran virkaa on toimittamassa ihana Pojo-bordercollie. Lisäksi tilalla viljellään luomuviljaa ja -perunaa. Tilan tuotteita, kuten lihaa voi ostaa paikan päältä myymälän aukioloaikoina. Oli ihmeellistä nähdä tutun näköisiä kotiseutumaisemia niin lähellä Helsingin vilinää. Kiitämme ihania tilallisia vierailumahdollisuudesta!