Elokuu

Elokuun kuvauksiin halusimme kuukaudelle ominaisen lämpöisen hempeän oranssin värin tuomaan rauhoittavaa tunnelmaa. Sadonkorjuusta tuttuun elokuuhun kaurapelto aamukasteineen oli oikein osuva taustavalinta, vaikka suunnitelmissa oli ollut monta muutakin vaihtoehtoa. Vilja lainehti tuulessa ja odotti syyspuinteja, kun pääsimme asettumaan pellon reunaan suloisten pupumalliemme kanssa. Aurinkokin nousi sopivasti lämmittämään selkää kuvauksissa, eikä kesä tuntunut vielä vaihtuneen syksyksi.

Muutama sateen takia peruuntunut kuvausyritys ja sitten menoksi! Kuvauksia oli jo keväästä asti odotettukin koronatilanteen muutosten takia ja kun vihdoin saimme päätettyä kuvauspäivän ja -paikan, alkoi jännitys tiivistymään. Edes huonosti nukutun yön jälkeen muodostuneet silmäpussit eivät voineet enää pysäyttää kuvaustiimiä ja hymy oli herkässä.

Rekvisiittana toimi lämpöisen oranssinen villahuopa, tyynyjä, sekä kuivatut koristeohrat ja kaunis auringonkukkakimppu, joka oli kuin piste iin päälle tuomaan pirteyttä ja korostusta muuten tasaiseen värimaailmaan. Nopeista liikkeistään tunnetut puput osasivat olla todella kiltisti, vaikka välillä saimmekin nostella heitä takaisin kuvan rajausten sisäpuolelle. Kanien käsittelyssä kokemattomana tuli kuvauksissa samalla hieman opittuakin kanien nostamisesta ja rauhallisesta käsittelystä. Erityisesti auringonkukat ja kuivatut ohrankorret olivat kanien mieleen niin ulkonäöltään kuin maultaan ja auttoivat osaltaan huomion kiinnittämisessä. Monta pikkupapanaa ja asennonvaihdosta myöhemmin oli parhaat kuvat jo saatu purkkiin ja hetki kalenterimallina ohi.

Vaikka kuvauspäivä olikin jo syyskuun puolella, ei sää silti ollut ollenkaan kylmä, huolimatta siitä, että ison osan ajasta kuvasimme varjossa. Mukaan tempaistu talvitakki ja pitkät housut olivat kyllä silti oikein mukava pukea päälle kuvausten jälkeen, sillä niin lämmintä ei sentään ollut. Vetladies oli projektina tuttu jo ennen opiskelutaipaleen aloittamista ja halusimme ehdottomasti olla mukana tässä hyväntekeväisyystempauksessa. Eikä kyllä kaduta yhtään, sillä meillä oli tosi hauskaa ja hyvä yhteishenki ja kokemuksenahan tämä oli täysin ainutlaatuinen!

Terkuin Sandra & Emilia