Heinäkuu

Kauniina kesäpäivänä heinäkuun juuri muututtua elokuuksi suuntasimme Varsinais-Suomen puolelle kuvaamaan heinäkuun kuvaa kalenteriimme. Kuvauskavereina toimi ylväät ylämaankarjaa edustavat lehmät ja vasikat. Hempeään Elovena-teemaan vaaleine pitkine hiuksine sopi kivasti lehmien pörröisyys ja rosoisuus. Ylämaankarja on tunnettu laiduntamisesta epäsuotuisissa sääolosuhteissa ja kyseisellä tilalla karja hoitaakin luonnonlaitumia ympäri vuoden, etenkin perinnebiotooppeja järvien ympärillä. Ideamme olikin luoda tunnelma menneestä maailmasta, jossa alkuperäisrotu laiduntaa vaatimattomalla laitumella ja mallitkin ovat luonnollisen kauniita. Allekirjoittaneelle karja oli entuudestaan tuttu ja lehmät tottuneet malliin. Toiselle mallille ja kuvaajalle lehmät sarvineen olivat vähän jännempi juttu, mutta rauhallisin liikkein ja totuttelulla kaikki sujui hyvin.

Aluksi lehmät olivat kiinnostuneita uusista ihmisistä, kun taas vasikat olivat vähän arempia ja vaativat enemmän aikaa uskaltaakseen lähelle ja kuvattavaksi. Supermalliksi valikoitui Hildur-lehmä, joka otti jokaisen tilaisuuden hyväkseen saadakseen rapsutuksia. Lähes kahden tunnin valokuvaamisen aikana jotkin lehmät kyllästyivät vieraisiin eivätkä enää halunneet osallistua kuvauksiin, kun taas vasikat lämpenivät ajatukselle ja suostuivat mallien lähentelyyn ja rapsutteluun. Valokuvaussession lopussa lehmät päättivät ottaa rennosti, jolloin ne menivät maaten märehtimään, ja tästä saatiinkin todella kivoja kuvia!

Sopivan sään sattuessa kuvauspäivä olikin todella mukava kokemus, vaikka malleja jännittikin poseeraus kameran edessä. Ajan kuluessa mallit rentoutuivat ja poseeraaminen muuttui luonnolliseksi ja hauskaksi. Karjan liikkuessa laitumella houkuttelun avulla saimme erinäköisiä kuvia erilaisilla taustoilla, ja tämä teettikin vaikeuksia parhaan valokuvan valinnassa, monet olivat niin kivoja! Valokuvaussession päätyttyä lehmät olivat tyytyväisiä rapsutuksiin ja leipien syömiseen ja mallit rentoutuneita ja onnellisia pörröisten vasikoiden halaamisesta.