Kesäkuu

Eläinmalliemme vähäpukeisen olemuksen vuoksi valokuvaukset oli ajoitettava lämpimään vuodenaikaan, joten kesäkuu valikoitui melko nopeasti meidän kuvauskuukaudeksi pienten järjestelyiden päätteeksi. Kesäkuun kuvaukset pidettiin sittemmin koko kesän lämpimimpänä viikkona eli juhannuksen tietämillä, mikä oli omiaan lämmittämään pienen nakukissan mieltä ja nukkaista kuontaloa. Kuvausten ajankohta oli juuri ja juuri oikea myös kukintoaan pian lopetteleville alppiruusuille, jotka saimme ikuistettua täydessä loistossaan Tuusulanjärven kupeessa eli pienen ajomatkan päässä Helsingistä. Violetti värimaailma tuntui luonnolliselta jatkumolta toukokuisen hempeän vaaleanpunaisen perään.

Päätimme, että kuvaamme ilta-auringossa, sillä valoa ja lämpöä oli vielä riittämiin. Myös työkiireet sekä webinaarit aikatauluttivat päivää niin, että kuvaaminen jäi illan viimeisille tunneille. Valmistautumisten jälkeen pakkasimme kyytiin kaksi kantokopallista kissoja ja lähdimme kohti määränpäätä. Automatka sujui rennon leppoisasti odottavissa tunnelmissa aina kuvauspaikalle saakka. Tarkoituksenamme oli saada kuvattua kahden nakun kissamallin kanssa, mutta toisen yhteistyöhalukkuus ja vietit sanelivat tällä kertaa kuvausten sisältöä. Samaan aikaan kun nuori poikamalli viihtyi linssin edessä käsiteltävänä, paineli toinen nakupetteri hihnan päässä tutkien ympäristöä suostutteluista huolimatta. Kuvaustilanne ei siis aivan mennyt suunnitelmien mukaisesti, vaan sai yllättävän käänteen jo alkumetreillä, kun toinen eläinmalleista ilmoitti kieltäytyvänsä kuvauksista. Mitä hämärämmäksi valaistus kävi, sitä villimmäksi meno muuttui pikku tiikereiden toimesta, kun nuorempikin alkoi herätellä vaistojaan. Onneksemme taitava kuvaajamme sai ikuistettua useita onnistuneita ruutuja ja kuvaukset saatiin purkkiin ennen auringonlaskua.