Marraskuu

Eletään syyskuun viimeisiä päiviä ja kalenterikuvaukset alkavat olla loppusuoralla. Kello herättää kuudelta aamulla. Perinteisesti tässä vaiheessa joku keittäisi aamukahvit, mutta minä aloin purkamaan yöksi muhimaan laitettuja kiharoita kissani vahtiessa vieressä. Ulkona vallitsee perinteinen syyssää, tummat pilvet peittävät taivaan ja tuulee. Ei sentään sada. En ole koskaan ollut syysihminen, päinvastoin! Jos pitäisi nimetä surkein kuukausi Suomessa, olisi se mielestäni marraskuu. Olenkin ristinyt pääkaupunkiseudun talvea muistuttavan vuodenajan ikuiseksi marraskuuksi, mutta se minusta ja tunteistani.

Marraskuun teemaväriksi valikoitui musta. Minusta se on täydellinen väri marraskuulle! Halusimme tuoda kuvaan asennetta omilla maskeeraus- ja asuvalinnoillamme. Kuvaan eläimiksi valikoitui useampi hevosystävä. Saimme kuvata aivan upeiden friisiläisten, Bjornin (Bjorn fan de Veldhof) ja Erican (Erica), sekä ihastuttavan Zippe-knabstrupin (Phabizio) kanssa Saaran luona. Jos joku ei tiedä miltä nämä rodut näyttävät, niin friisiläiset ovat niitä mustia satuhevosia, joiden kiharaiset jouhet ja ryhti kiinnittävät huomion ja luovat ylvään ilmeen. Knabstrup on ulkonäöltään aivan kuin Peppi Pitkätossun hevonen, pilkullinen, mutta ei ehkä yhden tytön nostettavissa.

Meillä oli kuvauksissa todella hauskaa, eikä kylmyys haitannut ainakaan allekirjoittanutta, vaikka ulkona tulikin kekkuloitua toista tuntia vähissä vaatteissa. Kuvaaminen näiden hevosten kanssa oli upea mahdollisuus ja tilan ympärillä oli toinen toistaan hienompia kuvauspaikkoja. Halusimme vangita kuvaan voimaa, asennetta ja marraskuun harmauden. Avustajana kuvauksissa oli ihana Jenna lokakuun kalenterikuvasta. Kiitos kun lähdit mukaamme. Kiitos myös hevosten omistajalle Saaralle lämpimästä vastaanotosta, sekä eläinten lainaamisesta. Enkä tietenkään voisi unohtaa kuvassa kanssani esiintyviä ystäviä tai kuvaajaamme Emiliaa, jonka luona herkuttelimme kuvausten jälkeen. Kalenteriin valitusta kuvasta tuli lopulta niin upea, että harkitsen jättäväni kalenterin ikuisesti marraskuulle, enkä malta odottaa että tekin pääsette näkemään sen. Tervetuloa ikuinen marraskuu!

Jenni, Linda ja Anniina