Kulissien takana



TARINAT KUVIEN TAKANA


Eläimet eivät aina ole helppoja kuvattavia: joskus ne eivät pysy paikoillaan, ja joskus ne jämähtävät paikoilleen aivan väärään paikkaan.
Kuvauspäivissä riitti siis haasteita, mutta myös runsaasti iloa, ja tämän ilon toivomme välittyvän kuvistamme.
Kalenterikuvat on ottanut taitava valokuvaaja Anne Barck, jonka edessä opiskelijoiden kuvausjännityskin laantui nopeasti.
Kuvat on otettu luonnollisuusteemamme mukaan ulkona ja eläimiä kunnioittaen.

TAMMIKUU




Tammikuun kuvauspäivä oli aurinkoinen ja melko lämmin. Malleina toimivat Elina, Anna, Saana sekä hellyyttävät aasit. Aasit ovat Rehdahlin kotieläinpihalta, jossa kuvat otettin. Kuten arvata saattaakin, itsepäisinä eläiminä aasit eivät olleet yhteistyökykyisimmästä päästä kuvien ottamisessa! "Kärsivällisyyden, ison muistikortin ja maukkauden leipien avulla onnistuimme poseeraamaan aasien kanssa!" Päivä oli erittäin hauska! Isot kiitokset Rehndahlin kotieläinpihalle, että saimme lainata aasejanne kalenteriprojektiimme!


HELMIKUU


Helmikuun kalenterikuvissa esiintyvät opiskelijaladyt Tiia, Siiri, Saana ja Ilona suloisten lampaiden ja pässin kanssa. Kuvat on otettu kotieläin- ja elämyspiha Rehndalissa. "Yllätyttiin kaikki positiivisesti kuinka lämmin kuvauspäivänä oli, tarkeni hyvin ottaa kuvat vaikka maaliskuun puolella oltiinkin jo." Edellinen kuvaus oli ollu ryhmäkuvan otto helmikuussa, jolloin oli ollu ihan törkeen kylmä, joten oltiin varustauduttu pahimpaan.




MAALISKUU


Rehndahlin kotieläinpihalla oli kaksi supersuloista miniatyyrihevosta, joiden kanssa pääsimme ottamaan kuvia. Ne osoittautuivat oiekin yhteistyöhaluisiksi, tosin tähän saattoi vaikuttaa palkkioksi tarjotut leivänpalaset. Falabelloja rapsutellessa pahin jännitys karisi ja tilnteesta pystyi jopa nauttimaan, ottaen huomioon kuinka kylmä ulkona oli! Iltapäivä oli kaikin puolin onnistunut. Kiitos Rehndahlin kotieläinpihalle, että saimme ottaa eläintenne kanssa kuvia! - Karoliina, Pihlaja ja Venla

HUHTIKUU




Huhtikuun kuvat otettiin Viikin navetan ihanien lehmien kanssa. Kuvauspäivänä jännitettiin sille päivälle luvattua sadetta, mutta lopulta päivä oli todella lämmin ja aurinkoinen. Nella, Janna ja Heidi totesivat kuvien saamisen osoittautuneen odotettua hankalammaksi, kun lehmät säikkyivät uusia ihmisiä. Lopulta saimme kuitenkin rapsutusten avulla voitettua lehmät puolellemme, ja kuvat saatiin otettua ennen kuin lehmien oli aika lähteä lypsylle. Lehmät ovat yllättävän sosiaalisia ja uteliaita. Ne tykkäävät, kun niitä rapsuttelee päästä ja kaulalta!


TOUKOKUU




Toukokuun kuville sattui paras mahdollinen kuvaussää. Viikin pellot olivat täynnä keltaisia voikukkia, joiden siemenpölyä leijaili ilmassa. Aurinko paistoi keväisellä taivaalla, oli lämmin. Toukokuun kuvissa esiintyvät Marjukka, Kiia ja Ida kolmen labradorinnoutaja-rotuisen koiranpennun kanssa. Ruskea niistä on vanhin, nimeltään Vilho. Sitten on Minni, ja nuorin opaskoirapentu Juju. Labradorit saivat kirmata vapaana pellolla ja metsästää voikukkia. Voi sitä vauhdin määrää!


KESÄKUU


Viikin ryteiköissä kiipeää viisi hahmoa ilta-auringon säteiden pikottaessa puiden takaa. Mukanaan he kantavat kahta maukuvaa kuljetuskoppaa. Tarpeeksi rämmittyään löytävät he täydellisen kuvauspaikan ja laskevat ihanat lainamallit vapaiksi todetakseen, ettei devon rex-rouva tällä kertaa suostuisi samaan kuvaan kahden siamilaisen kanssa. Pienen kierroksen mättäässä tehtyään ja uteliaalle kissakaksikolle sähistyään päätettiin kolmas kissamalli jättää seuraamaan touhua.
Siamilaiskaksikko valloitti paitsi moitteettomalla käytöksellään, myös fotogeenisyydellään. Kuvaushetki oli pelättyä helpompi sekä kuvaajan että siamilaisten omistajan ohjeistaessa meitä vuorotellen. Kesäillan tunnelma tallentui kameraan juuri sellaisena, kuin olimme toivoneet. Kuvaussession jälkeen pääsi myös murjottava devon rex takaisin kotiinsa, jossa se heti kiipesi kopasta kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Kuvissa kissojen kanssa esiintyvät Aino, Ella ja Riina.

HEINÄKUU


Heinäkuun kuvien kuvauspaikkana oli Helsingin Kuusiluoto, joka sijaitsee pitkospuistaan kuuluisan Lammassaaren vieressä. Lampaiden kanssa kuvissa poseeraavat Joanna, Katja ja Saara.




ELOKUU


PENTUJA, PENTUJA, PENTUJA! <3 Elokuun kuvien kuvauspäivänä matkalla kuvauspaikalle jännitys tiivistyi, sillä kauhuksemme sadepisarat alkoivat tippua auton tuulilasiin. Kuitenkin paikan päälle päästyämme sää selkeni, ja arukinkokin alkoi pilkahdella. Kuviin saimme kanssamme poseeraamaan ihanat neliviikkoiset Arapiekka K-pennut!Kylmyydestä ei ollut tietoakaan siinä vaiheessa, kun saimme nämä ihanat karvapallot syliin. Kuvaukset sujuivat mallikkaasti (pennut varmaan poseerasivat paremmin kuin kukaan meistä). Puiden välistä pilkahtavat auringonsäteet loivat ihastuttavan tunnelman. Meinasi muutama ihanuus lähteä taskussa mukaan kuvausten jälkeen... Terveisin, Emmi, Riina ja Tuulia

SYYSKUU


Kuvasimme kahden hevosen kanssa syksyisessä tunnelmassa pienessä tihkusateessa. Vihdin Ratsutallin hevoset ovat entuudestaan tuttuja Lindalle, joka on pienestä pitäen käynyt kyseisellä tallilla ratsastamassa. Kuvan eläinmallit Elli (ruskea) ja Laku (musta) käyttäytyivät erinomaisesti koko kuvausten ajan. Kuvauksissa ei oiekastaan kauaa mennyt, sillä hevoset olivat täydellisellä poseeraustuulella! -Linda, Satu-Kaisa ja Sonja

LOKAKUU


Oli siistiä päästä tutustumaan ylämaankarjaan Ratia Ranchilla, jossa oli muutenkin rento meininki. Kuvauskohteeksi valittiin tällä kertaa sonnit, sillä vasikoiden ja lehmien kanssa oli kuvattu aikaisempina vuosina. Oli ilo poseerata komeiden sonnien vierellä etenkin, kun pojat olivat hyväkäytöksisiä ja leppoisia. Sarviakaan tarvinnut pelätä, sillä rapsutus sai toisinaan miehekkäämmänkin yksilön pysymään paikoillaan. Lokakuun syyssäässäkin tarkeni, kun oli paksu turkki, jota vasten nojailla. -Anna, Alexandra ja Hanna

MARRASKUU


Eräänä hämärtyvänä syyspäivänä Ratia Ranchin kanat ja kukko saivat vieraakseen Evan ja Claran. Kanalan ulkotarhassa oli marraskuisen viileä tunnelma, mutta vetladien jalkoja lämmittivät kotikutoiset villasukat. Alkuun kanalan asukkeja hieman jännitti tämä ihmeellinen touhu, mutta leipäpalat auttoivat voittamaan pelon ja pian kuvausasetelma oli valmis. Lopputuloksena oletettavasti ensimmäinen kanakuva Vetladies-kalenterien historiassa. Iso kiitos Johanna Ratialle ja kuvaajalle Anne Barckille!

JOULUKUU


Joulukuun kuvassa esiintyvät kaikki kalenterin ihmismallit yhdessä. Ryhmäkuva otettin pakkassäässä, ja kyllähän me palelimmekin! Viima oli hyytävä, ja kyllä siinä tuli mietittyä, että mihin sitä oikein on lähdetty. Isojen ryhmäkuvien ottamisessa on aina erityisen paljon haasteita, etenkin, kun kuvassa oli mukana neljä koiraa. Kuvat saatiin kuitenkin otettua, ja kaikki lähtivät tyytyväisinä kohti sisätiloja lämmittelemään.

© 2020 Vetladies. Kaikki oikeudet pidätetään.