Maaliskuu – Viidakkotunnelmaa sisätiloissa

Maaliskuun kuva erottuu joukosta kalenterin ainoana sisäkuvana. Kuvauspäivä ei todellisuudessa ollut maaliskuussa, vaan eräänä kuumana elokuun viikonloppuna.

Sisäkuvaukset vaativat hieman erilaisia valmisteluita ulkokuvauksiin verrattuna. Miljöönä ei voikaan hyödyntää valmiiksi kaunista suomimaisemaa, vaan on käytettävä hieman enemmän kekseliäisyyttä. Sisätiloissa otettuun kuvaan haluttiin tuoda luonnonläheistä tunnelmaa muilla keinoin ja kuvausasunnon tummanvihreä olohuoneen seinä osoittautuikin täydelliseksi taustaksi viherkasveihin yhdistettynä. Kuvausympäristön valmistelu ei kuitenkaan käynyt kädenkäänteessä, vaan tv-taso, sohva ja matto oli ensin raivattava pois tieltä, jotta seinä saatiin kunnolla esille. Oma operaationsa oli myös kasvien saaminen kuvaan. Kaikki kasvit eivät olleet valmiina kuvauspaikalla, vaan päivä alkoi ajelulla ympäri Helsinkiä sekä pienellä aivojumpalla, jotta mm. kolmemetrinen kultaköynnös saatiin turvallisesti siirrettyä omalta paikaltaan ensin autoon ja sitten asuntoon.

Maaliskuun malleille oli alusta asti selvää, että kuviin haluttaisiin jotakin eksoottisia eläimiä. Sopivat mallit löytyivät lopulta tuttavapiiristä, kun erään kalenteritiimin jäsenen kaveri tarjosi käärmeitään mukaan. Asunnossa oli kuvauspäivänä todella kuuma, sillä vaihtolämpöisinä eläiminä käärmeet tarvitsevat lämpimän ympäristön, minkä varmistamiseksi lämmitys oli ollut täydellä teholla kolme päivää. Tämä yhdistettynä lämpimään elokuun päivään ja kahdeksaan ihmiseen pienessä asunnossa takasikin varsin trooppiset olosuhteet.


Kuvaukset sujuivat lopulta hyvin ja odotettua nopeammin. Välillä pidettiin lepotaukoja, joiden aikana toinen käärmeistä pääsi takaisin koppaansa rauhoittumaan. Sille oli erityisen tärkeää olla lähellä ihmisen vartaloa, mikä asetti pieniä haasteita sopivien asetelmien löytämiselle, mutta lopulta onnistuneita poseerauksiakin saatiin. Mallit kertovat, että oli kivaa päästä näkemään ja käsittelemään käärmeitä. Heillä ei juuri ollut aiempaa kokemusta käärmeistä, mutta omistajan hyvillä ohjeilla kaikki sujui hienosti. Kuvauspäivän lopuksi käärmeet pääsivät takaisin kotiterraarioonsa ja mallit puolestaan palkitsivat itsensä noutoruoka-annoksin.